Ga naar de hoofdinhoud

Basis Operator

Nu solliciteren
Job ID 269627 Publicatiedatum 06/08/2023 Locatie : Sas van Gent, Nederland

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als procesoperator? Denk dan eens aan Cargill!  Ons doel is de wereld te voeden op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier. Elke dag verbinden we landbouwers met markten, klanten met ingrediënten en mensen en dieren met de voedingsmiddelen die ze nodig hebben om te groeien. Groei en ontwikkel jij met ons mee ?


Op de productielocatie van Cargill in Sas van Gent verwerken we maïs en tarwe tot (gemodificeerd) zetmeel, glucose en ethanol. Deze grondstoffen worden daarna verder verwerkt in producten voor de voedingsindustrie zoals snoep, zuivel, koekjes, soepen, dranken en nog veel meer. Daarnaast worden onze grondstoffen gebruikt in diervoeding, cosmetica, farmaceutische producten en in papier en karton. Voor deze locatie zijn wij voor  op zoek naar een:


Basis operator wheat


De afdeling waarop jij komt te werken verwerkt tarwe. De ruwe tarwe wordt in de bloemmolen vermalen en gescheiden tot bloem. Deze wordt vermengd met water tot deeg om componenten uit deeg (gluten, zetmeel, pentosanen, vezels) te scheiden en te zuiveren onder andere m.b.v. centrifuge- en filtratietechnieken. De overgebleven zetmeel slurry wordt middels een raffinageproces omgezet in glucosestroop.  Al deze deelprocessen vinden plaats in verschillende areas.

Als basis operator ben je verantwoordelijk voor alle facetten van de productie van de area waar je op dat moment werkzaam bent. Je controleert het procesverloop van een area vanuit het veld en communiceert met de screen operator over de procesvoering. De apparatuur en installaties worden bediend vanuit de centrale controlekamer of ter plaatse. Je werkt in een 5 ploegensysteem en rapporteert aan de Head operator (HO)

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:

  • Besturen van een deel van het productieproces; 
  • Controleren van processen, verhelpen van storingen, bijsturen van parameters. Dat kan automatisch, semi-automatisch en handmatig zijn; 
  • Bijsturen o.b.v. meetinstrumenten of eigen analyses en eventueel o.b.v. analyses en aanwijzingen van de HO. Daarbij kan horen het nemen van monsters, uitvoeren van standaardbepalingen of het laten analysen van monsters op het lab; 
  • Analyseren van de producten gedurende het proces en verantwoordelijk voor het continu bewaken van de kwaliteit, food safety, Arbo, hygiëne, veiligheid en milieu;
  • Technisch beheer van installaties en apparatuur, uitvoeren van gebruikersonderhoud en initiëren van preventief onderhoud; 
  • Leveren van een bijdrage aan de verbetering van processen, procedures, werkwijzen, e.d.
  • Administratie en communicatie (bijv. registreren van procescondities, bijzonderheden, correcties);
  • Het naleven van voorschriften inzake foodsafety, kwaliteit, Arbo, bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, hygiëne, veiligheid en milieu.


Wat breng jij mee:

  • Je bent in het bezit van een operator C diploma en relevante werkervaring; 
  • Je bent in het bezit van een VCA-certificaat en heftruckcertificaat of bereid deze certificaten te behalen;
  • Je werkt graag in een team, bent een gedreven aanpakker en vindt het leuk om flexibel te werken.
  • Je hebt aandacht voor kwaliteit en veiligheid
  • Je werkt graag in 5-ploegendienst (volcontinue)

Tevens heb je:

  • Kennis van procesbesturing, onderhoudssysteem, storings- en probleemanalyse en procesinstallaties;
  • Basiskennis van de regel-, wetgeving en voorschriften inzake kwaliteit, arbo, milieu, veiligheid en personeelsaangelegenheden;
  • Kennis van gangbare softwarepakketten binnen de organisatie (PDE, Maximo, LIMS, OMP en BPS);
  • Kennis van randsystemen zoals stoom, waterstromen, lucht, enzymen, chemicaliën, transport van vloeistoffen en gassen;
  • Kennis van VGWM, ISO, HACCP/GMP, noodprocedures.


Wij bieden

Wij bieden een dynamische en prettige werkomgeving met veel ruimte voor het nemen van initiatief. Ben jij ambitieus en wil je graag doorgroeien? Cargill biedt uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire voorwaarden. Naast een marktconform salaris (zo tussen de €3290 en €3836) ontvang je een 13de maand, 8% vakantiegeld en 30% ploegentoeslag voor het lopen in een 5 ploegendienstrooster. Tevens hebben wij een goede reiskostenvergoeding en kennen we een uitstekende pensioenregeling. En uiteraard niet te vergeten de gezelligheid van je nieuwe collega’s.


Nu solliciteren

Linkedin-vacaturehulpmiddel

Ontdek welke baan bij Cargill op jou is afgestemd. Meld je aan op jouw LinkedIn-profiel. Wij baseren ons op jouw vaardigheden en ervaring om vacatures te zoeken die op jou zijn afgestemd.

Zoek een geschikte vacature

Duurzame
cacao

Met ons programma Cargill Cocoa Promise verbinden we ons ertoe om generaties lang de cacaosector te laten bloeien.

Learn More (Duurzame cacao)

Inclusie
en diversiteit

Met onze inclusieve cultuur geven we de toekomst van de wereld vorm.

Learn More (Inclusie en diversiteit)

Leven bij
Cargill

We combineren 154 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om een vertrouwde partner te zijn op het gebied van voedsel, landbouw en voor financiële en industriële klanten in meer dan 125 landen. Samen kunnen we nieuwe kansen creëren, zodat je kunt groeien, jezelf kunt ontwikkelen en invloed kunt hebben op de toekomst van ons bedrijf.

Learn More (Life at Cargill)

Je hebt recent nog geen vacatures geraadpleegd.

Raadpleeg de beschikbare vacatures op deze website. Nadien krijg je recent geraadpleegde vacatures hier te zien.

Thrive